Jueves, 26 Noviembre 2015 10:26

17a TROBADA D’ESTUDIANTS GITANES DE CATALUNYA Destacado

Escrito por 
Valora este artículo
(0 votos)
17a TROBADA D’ESTUDIANTS GITANES DE CATALUNYA Associació Gitana de dones Drom Kotar Mestipen

El proper dissabte 28 de novembre tindrà lloc la 17a Trobada d'Estudiants Gitanes de Catalunya. 200 dones gitanes de diferents edats de tota Catalunya es reuniran a Terrassa per parlar i somniar sobre educació. 

El proper dissabte 28 de novembre l’Associació Gitana de dones Drom Kotar Mestipen i l’Escola Mare de Deu de Montserrat (C/ Badajoz, 12, Terrassa) organitzen conjuntament la dissetena edició de la trobada d’estudiants gitanes de Catalunya a Terrassa.

L’objectiu de la trobada és reflexionar i debatre sobre l’educació com a forma de superació de les desigualtats que pateixen les dones gitanes. Per això es reflexionarà al voltant de les causes de la violència 0 des dels 0 anys i l’abandonament escolar prematur de les nenes i noies gitanes, posant èmfasi en el pas de la primària a la secundària; es buscaran alternatives i propostes d’actuació per a superar-ho. Al mateix temps es debatrà sobre la prevenció de conflictes a la escola i sobre una educació compromesa amb la no-violència.

A la trobada hi haurà una taula de referents gitanes formada per noies estudiants gitanes de diferents nivells educatius entre les que es troben noies gitanes universitàries, que compartiran la seva experiència. Després, en format de grups de treball, reflexionarem al voltant dels diferents temes relacionats amb l’educació per tal d’oferir alternatives i propostes de millora per aconseguir l’èxit educatiu de les nenes gitanes a Catalunya.

En la taula de inauguració participaran entre d’altres la Sra. Montserrat Gatell i Pérez, Presidenta de l’Institut Català de les Dones, la Sra. Lluïsa Melgares Aguirre, Regidora de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa, el Sr. Manuel Heredia Jiménez, Assessor en matèria d’atenció a la comunitat gitana del Departament de Benestar Social i Família. 

 

El programa de la trobada és el següent:

16.00-16.30h - Inscripcions, acreditacions i lliurament de material a les participants.

16.30-17.00h - Taula d’inauguració. Sra. Montserrat Gatell i Pérez, Presidenta de l’Institut Català de les Dones. Sra. Lluïsa Melgares Aguirre, Regidora de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa. Sr. Manuel Heredia Jiménez, Assessor en matèria d’atenció a la comunitat gitana del Departament de Benestar Social i Família. Sra. Nuria Marín García, Directora del CEIP Mare de Deu de Montserrat. Sra. Victoria Cortés Gómez, Mare de l’ Escola Mare de Deu de Montserrat. Sra. Ana Contreras Fernández, Presidenta de l’Associació Gitana de Dones Drom Kotar Mestipen.

17.00-17.15h - Ponència a càrrec de la Dra. Esther Oliver, Professora de la Universitat de Barcelona: “Educació compromesa amb la violència 0 des dels 0: pas de l'escola a l'institut en base comunitària, femenina i gitana”.

17.30-18.30h - Taula rodona de referents estudiants gitanes

  - Sra. Saray Cortés Gómez, Estudiant de cicle formatiu del àrea d’ administració.

  - Sra. Luisa Cortés Amaya, Monitora d’ activitats de lleure infantil i juvenil.

  - Sra. Ana Belén Fernández Fernández, Técnica en integració social i Administració en Finances.

  - Sra. Rosa Maria Kostic Cisneros, Llicenciada en Dansa i Educació per la University of Wisconsin-Madison i posseeix el màster en Historia de la Dansa i crítica per la University of New Mexico-Albuquerque.

  - Sra. Jelen Amador López, Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment estudiant de doctorat en el programa de Sociologia de la Universitat de Barcelona i professora associada de la Universitat de Girona dins del Grau de Treball Social.

18.45-19.45h - Grups de treball.

19.50-20.10h - Posada en comú de les conclusions i cloenda.

20.10h - Berenar i festa final

 

Inicia sesión para enviar comentarios

BARCELONA

Mercenarios Islamofóbos

Mercenarios Islamofóbos

 En un gran trabajo organizado por de Justicia y paz(JP) de Barcelona, sobre Como combatir los prejuicios islamófobos en cuatro jornadas durante el mes de Octubre del año 2017, con colaboración de varias asociaciones incluido el Ayuntamiento de Barcelona.

El presidente Puigdemont recibe hoy una delegación parlamentaria internacional. Ningún país árabe presente, Israel si.

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, recibe hoy una delegación parlamentaria internacional invitada por el Consejo de Diplomacia Pública de Catalunya (Diplocat) para hacer el seguimiento al referéndum del domingo sobre el terreno.

Terrorismo en Barcelona “la administración sigue mirando al otro lado”

La consejera de Gobernación, Meritxell Borràs, y el director general de Asuntos Religiosos, Enrique Vendrell, se reunieron el 21 de septiembre, por primera vez, y de una maniera oficial, desde los atentados yihadistas del 17 de agosto, con personas de la comunidad musulmana y agentes que trabajan en temas de inmigración, entre ellas, Mohamed el Ghaidouni, presidente de UCIDCAT, Mohamed Chaib, presidente de la fundación Ibn Battuta y Salwa el Gharbi, miembro de la asociación Afkar.

Un acto vandálico con un líquido irritante obliga a cerrar la estación de Lesseps, Barcelona

La línea 3 del metro de Barcelona ha dejado de funcionar este viernes a primera hora de la tarde entre Lesseps y Diagonal. El motivo es que se ha encontrado un líquido verde sospechoso en la cabina de un convoy que ha obligado a avisar al equipo de los TEDAX para que lo analicen. El conductor ha resultado afectado con una irritación leve en los ojos.

La Revista