Junio 24, 2018

Login

Usuario
Password *
Recordarme

Crear una cuenta

Los campos marcados con un asterisco (*) son obligatorios.
Nombre
Usuario
Password *
Verificar password *
Email *
Verificar email *
Captcha *
Reload Captcha

17a TROBADA D’ESTUDIANTS GITANES DE CATALUNYA Destacado

17a TROBADA D’ESTUDIANTS GITANES DE CATALUNYA Associació Gitana de dones Drom Kotar Mestipen

El proper dissabte 28 de novembre tindrà lloc la 17a Trobada d'Estudiants Gitanes de Catalunya. 200 dones gitanes de diferents edats de tota Catalunya es reuniran a Terrassa per parlar i somniar sobre educació. 

El proper dissabte 28 de novembre l’Associació Gitana de dones Drom Kotar Mestipen i l’Escola Mare de Deu de Montserrat (C/ Badajoz, 12, Terrassa) organitzen conjuntament la dissetena edició de la trobada d’estudiants gitanes de Catalunya a Terrassa.

L’objectiu de la trobada és reflexionar i debatre sobre l’educació com a forma de superació de les desigualtats que pateixen les dones gitanes. Per això es reflexionarà al voltant de les causes de la violència 0 des dels 0 anys i l’abandonament escolar prematur de les nenes i noies gitanes, posant èmfasi en el pas de la primària a la secundària; es buscaran alternatives i propostes d’actuació per a superar-ho. Al mateix temps es debatrà sobre la prevenció de conflictes a la escola i sobre una educació compromesa amb la no-violència.

A la trobada hi haurà una taula de referents gitanes formada per noies estudiants gitanes de diferents nivells educatius entre les que es troben noies gitanes universitàries, que compartiran la seva experiència. Després, en format de grups de treball, reflexionarem al voltant dels diferents temes relacionats amb l’educació per tal d’oferir alternatives i propostes de millora per aconseguir l’èxit educatiu de les nenes gitanes a Catalunya.

En la taula de inauguració participaran entre d’altres la Sra. Montserrat Gatell i Pérez, Presidenta de l’Institut Català de les Dones, la Sra. Lluïsa Melgares Aguirre, Regidora de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa, el Sr. Manuel Heredia Jiménez, Assessor en matèria d’atenció a la comunitat gitana del Departament de Benestar Social i Família. 

 

El programa de la trobada és el següent:

16.00-16.30h - Inscripcions, acreditacions i lliurament de material a les participants.

16.30-17.00h - Taula d’inauguració. Sra. Montserrat Gatell i Pérez, Presidenta de l’Institut Català de les Dones. Sra. Lluïsa Melgares Aguirre, Regidora de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa. Sr. Manuel Heredia Jiménez, Assessor en matèria d’atenció a la comunitat gitana del Departament de Benestar Social i Família. Sra. Nuria Marín García, Directora del CEIP Mare de Deu de Montserrat. Sra. Victoria Cortés Gómez, Mare de l’ Escola Mare de Deu de Montserrat. Sra. Ana Contreras Fernández, Presidenta de l’Associació Gitana de Dones Drom Kotar Mestipen.

17.00-17.15h - Ponència a càrrec de la Dra. Esther Oliver, Professora de la Universitat de Barcelona: “Educació compromesa amb la violència 0 des dels 0: pas de l'escola a l'institut en base comunitària, femenina i gitana”.

17.30-18.30h - Taula rodona de referents estudiants gitanes

  - Sra. Saray Cortés Gómez, Estudiant de cicle formatiu del àrea d’ administració.

  - Sra. Luisa Cortés Amaya, Monitora d’ activitats de lleure infantil i juvenil.

  - Sra. Ana Belén Fernández Fernández, Técnica en integració social i Administració en Finances.

  - Sra. Rosa Maria Kostic Cisneros, Llicenciada en Dansa i Educació per la University of Wisconsin-Madison i posseeix el màster en Historia de la Dansa i crítica per la University of New Mexico-Albuquerque.

  - Sra. Jelen Amador López, Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment estudiant de doctorat en el programa de Sociologia de la Universitat de Barcelona i professora associada de la Universitat de Girona dins del Grau de Treball Social.

18.45-19.45h - Grups de treball.

19.50-20.10h - Posada en comú de les conclusions i cloenda.

20.10h - Berenar i festa final

 

Valora este artículo
(0 votos)
Inicia sesión para enviar comentarios
© InfoTalQual.com - Derechos Reservados