Viernes, 10 Febrero 2017 10:53

Esquerra Republicana demana a la Comissió Europea si reforçarà els mecanismes perquè l'Estat aculli els refugiats a què s'ha compromès Destacado

Escrito por 
Valora este artículo
(0 votos)

Els eurodiputats d'Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat una pregunta parlamentària a la Comissió Europea demanant-li si establirà algun mecanisme per instar l'Estat espanyol a complir amb les xifres d'acollida acordades.

 

Al text, els eurdodiputats recorden que els estats membre, i especialment l'Estat espanyol, no estan complint amb la re-ubicació de refugiats a la qual es van comprometre. 'A principis de 2017, el conjunt de la UE només havia re-ubicat 10.888 refugiats procedents de Grècia i Itàlia i 13.887 re-assentats procedents de tercers països fora de la Unió Europea. Això suposa el 13% del total promès pels estats', lamenten.

A l'Estat espanyol, recorden, la situació és encara pitjor: 'Actualment només ha rebut 1.034 persones, 745 re-ubicats i 289 re-assentats. Aquesta xifra està molt per sota de la mitjana de la UE i suposa només un 6% del total de persones refugiades a què es va comprometre'.

En plena crisi migratòria, l'Estat Espanyol té un dels percentatges d'acceptació de les sol·licituds d'asil més baixos de la UE. Només el 31% de les sol·licituds van ser acceptades el 2015, molt per sota de la mitjana de la UE del 50%.

'L'actitud del govern espanyol no és coherent ni amb els principis fundacionals de la UE ni amb la seva pròpia història: com a terra d'exili fa només 70 anys, l'Estat hauria de sentir-se interpel·lat a ajudar els que fugen avui de les guerres', ha declarat l'eurodiputat Jordi Solé.

Josep-Maria Terricabras ha destacat, per part seva, que 'la insensibilitat de l'Estat amb els refugiats és la mateixa que mostra des de fa anys amb els immigrants subsaharians a la frontera sud de la UE, només cal recordar els gravíssims fets de Tarajal. Acollir-los com marquen els tractats internacionals és un deure que tenen tots els estats però que malauradament pocs, també dins la UE, els compleixen com cal'.

Inicia sesión para enviar comentarios

BARCELONA

Mercenarios Islamofóbos

Mercenarios Islamofóbos

 En un gran trabajo organizado por de Justicia y paz(JP) de Barcelona, sobre Como combatir los prejuicios islamófobos en cuatro jornadas durante el mes de Octubre del año 2017, con colaboración de varias asociaciones incluido el Ayuntamiento de Barcelona.

El presidente Puigdemont recibe hoy una delegación parlamentaria internacional. Ningún país árabe presente, Israel si.

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, recibe hoy una delegación parlamentaria internacional invitada por el Consejo de Diplomacia Pública de Catalunya (Diplocat) para hacer el seguimiento al referéndum del domingo sobre el terreno.

Terrorismo en Barcelona “la administración sigue mirando al otro lado”

La consejera de Gobernación, Meritxell Borràs, y el director general de Asuntos Religiosos, Enrique Vendrell, se reunieron el 21 de septiembre, por primera vez, y de una maniera oficial, desde los atentados yihadistas del 17 de agosto, con personas de la comunidad musulmana y agentes que trabajan en temas de inmigración, entre ellas, Mohamed el Ghaidouni, presidente de UCIDCAT, Mohamed Chaib, presidente de la fundación Ibn Battuta y Salwa el Gharbi, miembro de la asociación Afkar.

Un acto vandálico con un líquido irritante obliga a cerrar la estación de Lesseps, Barcelona

La línea 3 del metro de Barcelona ha dejado de funcionar este viernes a primera hora de la tarde entre Lesseps y Diagonal. El motivo es que se ha encontrado un líquido verde sospechoso en la cabina de un convoy que ha obligado a avisar al equipo de los TEDAX para que lo analicen. El conductor ha resultado afectado con una irritación leve en los ojos.

La Revista