Viernes, 10 Febrero 2017 10:53

Esquerra Republicana demana a la Comissió Europea si reforçarà els mecanismes perquè l'Estat aculli els refugiats a què s'ha compromès Destacado

Escrito por 
Valora este artículo
(0 votos)

Els eurodiputats d'Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat una pregunta parlamentària a la Comissió Europea demanant-li si establirà algun mecanisme per instar l'Estat espanyol a complir amb les xifres d'acollida acordades.

 

Al text, els eurdodiputats recorden que els estats membre, i especialment l'Estat espanyol, no estan complint amb la re-ubicació de refugiats a la qual es van comprometre. 'A principis de 2017, el conjunt de la UE només havia re-ubicat 10.888 refugiats procedents de Grècia i Itàlia i 13.887 re-assentats procedents de tercers països fora de la Unió Europea. Això suposa el 13% del total promès pels estats', lamenten.

A l'Estat espanyol, recorden, la situació és encara pitjor: 'Actualment només ha rebut 1.034 persones, 745 re-ubicats i 289 re-assentats. Aquesta xifra està molt per sota de la mitjana de la UE i suposa només un 6% del total de persones refugiades a què es va comprometre'.

En plena crisi migratòria, l'Estat Espanyol té un dels percentatges d'acceptació de les sol·licituds d'asil més baixos de la UE. Només el 31% de les sol·licituds van ser acceptades el 2015, molt per sota de la mitjana de la UE del 50%.

'L'actitud del govern espanyol no és coherent ni amb els principis fundacionals de la UE ni amb la seva pròpia història: com a terra d'exili fa només 70 anys, l'Estat hauria de sentir-se interpel·lat a ajudar els que fugen avui de les guerres', ha declarat l'eurodiputat Jordi Solé.

Josep-Maria Terricabras ha destacat, per part seva, que 'la insensibilitat de l'Estat amb els refugiats és la mateixa que mostra des de fa anys amb els immigrants subsaharians a la frontera sud de la UE, només cal recordar els gravíssims fets de Tarajal. Acollir-los com marquen els tractats internacionals és un deure que tenen tots els estats però que malauradament pocs, també dins la UE, els compleixen com cal'.

Inicia sesión para enviar comentarios

BARCELONA

" Os felicito vuestro hijo ha muerto como mártir en Siria"

" Os felicito vuestro hijo ha muerto como mártir en Siria"

El ayuntamiento de Hospitalet  organizó ayer  el martes 13 de diciembre,  jornada sobre la prevención de radicalización a nivel local, el evento entra en el marco del proyecto LIAISE  (Local Institutions Against Extremism/Instituciones Locales frente al Extremismo),  apoyado por European Forum Urban Security, y es la continuación el proyecto LIAISE finalizado en 2016 y a través del cual se publicó Prevenir y combatir la radicalización a nivel local. En esta jornada ha dado su testimonio Saliha Ben Ali , la madre del Belga Sabri que murió en Siria 2013.

Una federación pro el partido socialista marroquí, quiere sacar provecho de la manifestación de hoy en apoyo a Palestina

Hoy a las siete de la tarde, está convocada una manifestación en Barcelona para condenar y rechazar la decisión de Donald Trump, del pasado día 6 de diciembre de reconocer unilateralmente Jerusalén como capital de Israel y trasladar allí la embajada de EEUU. El evento será organizado Desde la Comunidad de Palestina de Catalunya. Parece todo normal, hasta ayer cuando una organización desconocida llamada federación de asociaciones marroquíes en España, saco un comunicado convocando la manifestación como organizadores.

TARJETA NUEVA DE BARCELONA PARA EXTRANJEROS IRREGULARES

Es un documento de vecindad exclusivo para los vecinos de la ciudad de Barcelona.  Es un documento que tiene como objetivo reforzar la posibilidad de acreditar la integración de las personas inmigradas de la ciudad.  Es un documento que se puede aportar en procedimientos de expulsión o ingreso en centros de internamiento de extranjeros (CIE) para que jueces y tribunales lo tengan presente en sus decisiones. 

Decenas de personas se manifiestan en Barcelona por la liberación de los presos del Hirak en Marruecos

Después de la multitudinaria manifestación concurrida este sábado por las calles de la ciudad alemana de Düsseldorf convocada por Movimientos de Apoyo al Hirak Rif en Europa, este domingo y, una vez más, decenas de ciudadanos de origen marroquí han vuelto a salir a manifestarse por las calles de Barcelona, bajo lemas de “libertad” “dignidad” y “justicia” y para exigir la liberación de los cientos de detenidos en la región marroquí del Rif y que se hagan reales y efectivas las exigencias en derechos sociales básicos y legítimos.

La Revista