Viernes, 10 Febrero 2017 10:53

Esquerra Republicana demana a la Comissió Europea si reforçarà els mecanismes perquè l'Estat aculli els refugiats a què s'ha compromès Destacado

Escrito por 
Valora este artículo
(0 votos)

Els eurodiputats d'Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat una pregunta parlamentària a la Comissió Europea demanant-li si establirà algun mecanisme per instar l'Estat espanyol a complir amb les xifres d'acollida acordades.

 

Al text, els eurdodiputats recorden que els estats membre, i especialment l'Estat espanyol, no estan complint amb la re-ubicació de refugiats a la qual es van comprometre. 'A principis de 2017, el conjunt de la UE només havia re-ubicat 10.888 refugiats procedents de Grècia i Itàlia i 13.887 re-assentats procedents de tercers països fora de la Unió Europea. Això suposa el 13% del total promès pels estats', lamenten.

A l'Estat espanyol, recorden, la situació és encara pitjor: 'Actualment només ha rebut 1.034 persones, 745 re-ubicats i 289 re-assentats. Aquesta xifra està molt per sota de la mitjana de la UE i suposa només un 6% del total de persones refugiades a què es va comprometre'.

En plena crisi migratòria, l'Estat Espanyol té un dels percentatges d'acceptació de les sol·licituds d'asil més baixos de la UE. Només el 31% de les sol·licituds van ser acceptades el 2015, molt per sota de la mitjana de la UE del 50%.

'L'actitud del govern espanyol no és coherent ni amb els principis fundacionals de la UE ni amb la seva pròpia història: com a terra d'exili fa només 70 anys, l'Estat hauria de sentir-se interpel·lat a ajudar els que fugen avui de les guerres', ha declarat l'eurodiputat Jordi Solé.

Josep-Maria Terricabras ha destacat, per part seva, que 'la insensibilitat de l'Estat amb els refugiats és la mateixa que mostra des de fa anys amb els immigrants subsaharians a la frontera sud de la UE, només cal recordar els gravíssims fets de Tarajal. Acollir-los com marquen els tractats internacionals és un deure que tenen tots els estats però que malauradament pocs, també dins la UE, els compleixen com cal'.

Inicia sesión para enviar comentarios

BARCELONA

El hospital clínic de Barcelona quita de la lista de espera de trasplante, a un paciente por falta de permiso de residencia

El hospital clínic de Barcelona quita de la lista de espera de trasplante, a un paciente por falta de permiso de residencia

Un hombre padece desde hace 17 años de riñón y páncreas. Desde febrero va al Hospital Clínic de Barcelona para la preparación (pruebas y análisis) de un trasplante de riñón. Al paciente se le confirmó en marzo que está en lista de espera, y se le notifica que el trasplante se llevaría a cabo en diciembre. A finales de junio, pero, el Coordinador de Trasplantes del centro médico les avisa que ya no están a la lista de espera por falta de permisos.

Gava: heridos dos policías con arma larga

Un hombre armado con una arma larga que parece AK47 ha disparado de forma indiscriminada en los exteriores del tanatorio de Gavà. La policía ha detenido al asaltante a las 16.58 Según fuentes que estaban cerca de los hechos, el asaltante, llevaba barba e iba vestido con una camisa de cuadros, y ha huido con un Alfa Romeo 156 de color verde con la matrícula B6675VX y que habría sido encontrado en Canyelles. El Grupo de Intervención Especial de los Mossos d’Esquadra está rastreando la zona acompañado por un helicóptero desde el aire.

Sant Feliu se echa a la calle en contra de la islamofobia.

Entidades y colectivos del municipio se unen en la plataforma "Sant Feliu por la convivencia y contra el racismo", para plantar cara a una campaña dirigida desde la ultraderechista Democracia Nacional, que se opone al traslado de un centro de culto musulmán. El pasado 29 de Junio tuvo lugar una concentración con motivo de la presentación en el pleno municipal del manifiesto de la plataforma y una moción al respecto, donde los grupos municipales dieron apoyo al texto por unanimidad, excepto el Partido Popular.

La sociedad civil se organiza para combatir las amenazas del radicalismo

La asociación cultural Darna, fundada hace 3 meses y CISEG, la Comunidad de Inteligencia y Seguridad Global, han firmado un convenio este jueves 29 de junio de 2017 por la tarde. La pretensión de esta afiliación es la de unir a los profesionales del campo de la inteligencia social  y agentes civiles para hacer frente a las amenazas de radicalismo

La Revista