Viernes, 20 Enero 2017 10:15

Vallverdú: "El pressupost de Cultura és un reflex indiscutible dels dos objectius dels pressupostos 2017: afavorir el creixement econòmic i reduir les desigualtats socials" Destacado

Escrito por 
Valora este artículo
(0 votos)

El consellera Vila ha subratllat que el Departament aspira a una cultura "accessible, social, oberta a tothom i arrecerada de lluites partidistes"La diputada de Junts pel Sí Teresa Vallverdú ha explicat aquest dijous que la dotació pressupostària dedicada al Departament de Cultura és un "reflex indiscutible" dels dos objectius generals dels pressupostos de la Generalitat per aquest 2017: "afavorir el creixement econòmic i posar totes les eines possibles per reduir les desigualtats". En aquest sentit, Vallverdú ha recordat que els comptes dediquen 1.170 milions d'euros a polítiques socials centrades en Salut, Ensenyament, Acció Social i Habitatge i que 3 de cada 4 euros d'aquests comptes es destinen a despesa social.


Tot i que Vallverdú ha reconegut que la dotació pressupostària dedicada a Cultura encara està "lluny de l'objectiu", sí que mostra una línia de recuperació, amb un increment pressupostari d'un 9,3%, que representa 22 milions d'euros d'increment. "El país necessita una cultura forta, però cal que no oblidem que la situació general és dura i que hi ha moltes àrees bàsiques que necessiten recuperació. El dèficit fiscal ens pressiona i cal distribuir els pocs recursos existents de la manera que sigui més útil per ajudar les persones a tirar endavant", ha dit la diputada durant la comissió de Cultura, on s'han tombat les esmenes a la totalitat als pressupostos del Departament.

Pel que fa a potenciar el creixement econòmic, Vallverdú ha subratllat que l'increment més important de despesa correspon a les partides de Creadors i empreses culturals, i de la internacionalització de la cultura. "Que l'augment més significatiu es destini a creació i empreses culturals és una bona notícia perquè, a més d'afavorir uns sectors extremament castigats per la crisi i per polítiques contràries fetes des de l'estat espanyol, com l'augment de l'IVA cultural al 21%, enforteix uns sectors clau per a la recuperació econòmica del país. Amb aquest augment, s'aposta per potenciar la industria cultural com a motor econòmic i també s'aposta per fomentar el consum cultural", ha explicat.


Pel que fa a l'objectiu de reduir les desigualtat, la diputada de JxSí ha assenyalat que l'aposta del Departament d'acostar la cultura a la gent i fer-la accessible a tothom és clara. "La cultura proporciona les eines per tenir una societat lliure, i per això és indispensable que els continguts culturals bàsics siguin accessibles a tothom, i que el nivell de renda no sigui una barrera per al consum cultural", ha recordat.

En aquest sentit, Vallverdú ha destacat l'augment d'inversió en biblioteques; en activitats i equipaments de les entitats de cultura popular i tradicional; en polítiques que tenen en compte l'aspecte territorial; en campanyes per acostar infants, joves i persones amb dificultats a la cultura; en ajuts a la subtitulació i el doblatge, absolutament imprescindibles per sortir del desequilibri en què es troba la llengua catalana en el cinema; i al CPNL."Necessitem una cultura forta i imprescindible com a element cohesionador d'una societat encara amb massa desigualtats. Creiem que la dotació pressupostària mostra una voluntat de seguir en la línia d'enfortir-la, i que la distribució dels recursos respon a la voluntat d'universalitzar l'accés per construir una societat, una República, culta i millor", ha clos la diputada.El conseller Vila, per part seva, ha explicat que el Departament aspira a una cultura "accessible, social, oberta a tothom i arrecerada de lluites partidistes".

Inicia sesión para enviar comentarios

BARCELONA

El hospital clínic de Barcelona quita de la lista de espera de trasplante, a un paciente por falta de permiso de residencia

El hospital clínic de Barcelona quita de la lista de espera de trasplante, a un paciente por falta de permiso de residencia

Un hombre padece desde hace 17 años de riñón y páncreas. Desde febrero va al Hospital Clínic de Barcelona para la preparación (pruebas y análisis) de un trasplante de riñón. Al paciente se le confirmó en marzo que está en lista de espera, y se le notifica que el trasplante se llevaría a cabo en diciembre. A finales de junio, pero, el Coordinador de Trasplantes del centro médico les avisa que ya no están a la lista de espera por falta de permisos.

Gava: heridos dos policías con arma larga

Un hombre armado con una arma larga que parece AK47 ha disparado de forma indiscriminada en los exteriores del tanatorio de Gavà. La policía ha detenido al asaltante a las 16.58 Según fuentes que estaban cerca de los hechos, el asaltante, llevaba barba e iba vestido con una camisa de cuadros, y ha huido con un Alfa Romeo 156 de color verde con la matrícula B6675VX y que habría sido encontrado en Canyelles. El Grupo de Intervención Especial de los Mossos d’Esquadra está rastreando la zona acompañado por un helicóptero desde el aire.

Sant Feliu se echa a la calle en contra de la islamofobia.

Entidades y colectivos del municipio se unen en la plataforma "Sant Feliu por la convivencia y contra el racismo", para plantar cara a una campaña dirigida desde la ultraderechista Democracia Nacional, que se opone al traslado de un centro de culto musulmán. El pasado 29 de Junio tuvo lugar una concentración con motivo de la presentación en el pleno municipal del manifiesto de la plataforma y una moción al respecto, donde los grupos municipales dieron apoyo al texto por unanimidad, excepto el Partido Popular.

La sociedad civil se organiza para combatir las amenazas del radicalismo

La asociación cultural Darna, fundada hace 3 meses y CISEG, la Comunidad de Inteligencia y Seguridad Global, han firmado un convenio este jueves 29 de junio de 2017 por la tarde. La pretensión de esta afiliación es la de unir a los profesionales del campo de la inteligencia social  y agentes civiles para hacer frente a las amenazas de radicalismo

La Revista