Viernes, 20 Enero 2017 10:15

Vallverdú: "El pressupost de Cultura és un reflex indiscutible dels dos objectius dels pressupostos 2017: afavorir el creixement econòmic i reduir les desigualtats socials" Destacado

Escrito por 
Valora este artículo
(0 votos)

El consellera Vila ha subratllat que el Departament aspira a una cultura "accessible, social, oberta a tothom i arrecerada de lluites partidistes"La diputada de Junts pel Sí Teresa Vallverdú ha explicat aquest dijous que la dotació pressupostària dedicada al Departament de Cultura és un "reflex indiscutible" dels dos objectius generals dels pressupostos de la Generalitat per aquest 2017: "afavorir el creixement econòmic i posar totes les eines possibles per reduir les desigualtats". En aquest sentit, Vallverdú ha recordat que els comptes dediquen 1.170 milions d'euros a polítiques socials centrades en Salut, Ensenyament, Acció Social i Habitatge i que 3 de cada 4 euros d'aquests comptes es destinen a despesa social.


Tot i que Vallverdú ha reconegut que la dotació pressupostària dedicada a Cultura encara està "lluny de l'objectiu", sí que mostra una línia de recuperació, amb un increment pressupostari d'un 9,3%, que representa 22 milions d'euros d'increment. "El país necessita una cultura forta, però cal que no oblidem que la situació general és dura i que hi ha moltes àrees bàsiques que necessiten recuperació. El dèficit fiscal ens pressiona i cal distribuir els pocs recursos existents de la manera que sigui més útil per ajudar les persones a tirar endavant", ha dit la diputada durant la comissió de Cultura, on s'han tombat les esmenes a la totalitat als pressupostos del Departament.

Pel que fa a potenciar el creixement econòmic, Vallverdú ha subratllat que l'increment més important de despesa correspon a les partides de Creadors i empreses culturals, i de la internacionalització de la cultura. "Que l'augment més significatiu es destini a creació i empreses culturals és una bona notícia perquè, a més d'afavorir uns sectors extremament castigats per la crisi i per polítiques contràries fetes des de l'estat espanyol, com l'augment de l'IVA cultural al 21%, enforteix uns sectors clau per a la recuperació econòmica del país. Amb aquest augment, s'aposta per potenciar la industria cultural com a motor econòmic i també s'aposta per fomentar el consum cultural", ha explicat.


Pel que fa a l'objectiu de reduir les desigualtat, la diputada de JxSí ha assenyalat que l'aposta del Departament d'acostar la cultura a la gent i fer-la accessible a tothom és clara. "La cultura proporciona les eines per tenir una societat lliure, i per això és indispensable que els continguts culturals bàsics siguin accessibles a tothom, i que el nivell de renda no sigui una barrera per al consum cultural", ha recordat.

En aquest sentit, Vallverdú ha destacat l'augment d'inversió en biblioteques; en activitats i equipaments de les entitats de cultura popular i tradicional; en polítiques que tenen en compte l'aspecte territorial; en campanyes per acostar infants, joves i persones amb dificultats a la cultura; en ajuts a la subtitulació i el doblatge, absolutament imprescindibles per sortir del desequilibri en què es troba la llengua catalana en el cinema; i al CPNL."Necessitem una cultura forta i imprescindible com a element cohesionador d'una societat encara amb massa desigualtats. Creiem que la dotació pressupostària mostra una voluntat de seguir en la línia d'enfortir-la, i que la distribució dels recursos respon a la voluntat d'universalitzar l'accés per construir una societat, una República, culta i millor", ha clos la diputada.El conseller Vila, per part seva, ha explicat que el Departament aspira a una cultura "accessible, social, oberta a tothom i arrecerada de lluites partidistes".

Inicia sesión para enviar comentarios

BARCELONA

" Os felicito vuestro hijo ha muerto como mártir en Siria"

" Os felicito vuestro hijo ha muerto como mártir en Siria"

El ayuntamiento de Hospitalet  organizó ayer  el martes 13 de diciembre,  jornada sobre la prevención de radicalización a nivel local, el evento entra en el marco del proyecto LIAISE  (Local Institutions Against Extremism/Instituciones Locales frente al Extremismo),  apoyado por European Forum Urban Security, y es la continuación el proyecto LIAISE finalizado en 2016 y a través del cual se publicó Prevenir y combatir la radicalización a nivel local. En esta jornada ha dado su testimonio Saliha Ben Ali , la madre del Belga Sabri que murió en Siria 2013.

Una federación pro el partido socialista marroquí, quiere sacar provecho de la manifestación de hoy en apoyo a Palestina

Hoy a las siete de la tarde, está convocada una manifestación en Barcelona para condenar y rechazar la decisión de Donald Trump, del pasado día 6 de diciembre de reconocer unilateralmente Jerusalén como capital de Israel y trasladar allí la embajada de EEUU. El evento será organizado Desde la Comunidad de Palestina de Catalunya. Parece todo normal, hasta ayer cuando una organización desconocida llamada federación de asociaciones marroquíes en España, saco un comunicado convocando la manifestación como organizadores.

TARJETA NUEVA DE BARCELONA PARA EXTRANJEROS IRREGULARES

Es un documento de vecindad exclusivo para los vecinos de la ciudad de Barcelona.  Es un documento que tiene como objetivo reforzar la posibilidad de acreditar la integración de las personas inmigradas de la ciudad.  Es un documento que se puede aportar en procedimientos de expulsión o ingreso en centros de internamiento de extranjeros (CIE) para que jueces y tribunales lo tengan presente en sus decisiones. 

Decenas de personas se manifiestan en Barcelona por la liberación de los presos del Hirak en Marruecos

Después de la multitudinaria manifestación concurrida este sábado por las calles de la ciudad alemana de Düsseldorf convocada por Movimientos de Apoyo al Hirak Rif en Europa, este domingo y, una vez más, decenas de ciudadanos de origen marroquí han vuelto a salir a manifestarse por las calles de Barcelona, bajo lemas de “libertad” “dignidad” y “justicia” y para exigir la liberación de los cientos de detenidos en la región marroquí del Rif y que se hagan reales y efectivas las exigencias en derechos sociales básicos y legítimos.

La Revista