Martes, 10 Enero 2017 20:18

Esquerra Republicana i Unidos Podemos demanen la compareixença de la ministra Montserrat pel copagament de medicaments dels pensionistes  Destacado

Escrito por 
Valora este artículo
(1 Voto)

El Grup d'Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, al costat del grup confederal UP-ECP-EM han demanat aquest dimarts la compareixença urgent de la Ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, després que ahir anunciés que pretén reformar el copagament de la població pensionista per aplicar-hi la progressivitat en les rendes més altes.

 

El portaveu d'Esquerra a la comissió de Sanitat del Congrés,Joan Olòriz, ha demanat a la ministra 'un desmentiment clar, i en seu parlamentària', a l'anunci que va fer aquest dilluns, i que ella mateixa va matisar hores després.


Concretament, aquest dilluns Dolors Montserrat va anunciar la intenció d'incrementar el nombre de trams en el copagament dels pensionistes amb rendes entre els 18.000 i els 100.000 euros any per aconseguir una major progressivitat. Hores després, davant de les crítiques a aquest anunci, ho matisava dient que és una proposta 'a estudiar'. Per Joan Olòriz 'cal un desmentiment ràpid a aquestes declaracions contradictòries'. Segons el diputat republicà, 'en el poc temps que porta al càrrec ja estem acostumats que la ministra hagi de desmentir o matisar les seves pròpies declaracions, cosa que dóna poca confiança a la seva capacitat de lideratge. Més coherència i menys globus sonda', ha conclòs Olòriz, que ha recordat que Esquerra Republicana 'serà bel·ligerant' en la defensa dels drets dels pensionistes, que inclou l'atenció sanitària.

 

Esquerra i Unidos Podemos amb les seves confluències (En Comú Podem i En Marea) recorden que des que l'any 2012 el govern del Partit Popular va aprovar el Reial decret 16/2012, totes les mesures en relació al copagament -excepte l'exempció a aturats sense prestació- han anat encaminades a disminuir l'aportació pública en el preu dels medicaments i incrementar la part privada, tant en població activa com pensionistes, tant en rendes baixes com en rendes altes.

 

Inicia sesión para enviar comentarios

BARCELONA

Mercenarios Islamofóbos

Mercenarios Islamofóbos

 En un gran trabajo organizado por de Justicia y paz(JP) de Barcelona, sobre Como combatir los prejuicios islamófobos en cuatro jornadas durante el mes de Octubre del año 2017, con colaboración de varias asociaciones incluido el Ayuntamiento de Barcelona.

El presidente Puigdemont recibe hoy una delegación parlamentaria internacional. Ningún país árabe presente, Israel si.

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, recibe hoy una delegación parlamentaria internacional invitada por el Consejo de Diplomacia Pública de Catalunya (Diplocat) para hacer el seguimiento al referéndum del domingo sobre el terreno.

Terrorismo en Barcelona “la administración sigue mirando al otro lado”

La consejera de Gobernación, Meritxell Borràs, y el director general de Asuntos Religiosos, Enrique Vendrell, se reunieron el 21 de septiembre, por primera vez, y de una maniera oficial, desde los atentados yihadistas del 17 de agosto, con personas de la comunidad musulmana y agentes que trabajan en temas de inmigración, entre ellas, Mohamed el Ghaidouni, presidente de UCIDCAT, Mohamed Chaib, presidente de la fundación Ibn Battuta y Salwa el Gharbi, miembro de la asociación Afkar.

Un acto vandálico con un líquido irritante obliga a cerrar la estación de Lesseps, Barcelona

La línea 3 del metro de Barcelona ha dejado de funcionar este viernes a primera hora de la tarde entre Lesseps y Diagonal. El motivo es que se ha encontrado un líquido verde sospechoso en la cabina de un convoy que ha obligado a avisar al equipo de los TEDAX para que lo analicen. El conductor ha resultado afectado con una irritación leve en los ojos.

La Revista