Opinión (123)

El cap de llista de CDC al Senat ha assegurat que a Madrid s'han de defensar qüestions "per poder ajudar el Govern de JxSí a arribar allà on volem arribar"

Barcelona En Comú celebra aquest dissabte un any de govern del canvi al Parc de l'Estació del Nord. Durant la jornada festiva, on estan convidats tots els veïns i veïnes de Barcelona, es farà balanç d'aquest any, es rendiran comptes i, sobre tot, es celebrarà la feina intensa i conjunta que s'ha fet per aconseguir una ciutat més justa i democràtica.
 
Programa:
 
11 h: Espais de debat per compartir fites, reptes i oportunitats amb els 10 regidors de la ciutat amb quatre taules: Economia del bé comú, Drets socials, Democràcia Oberta i Ciutat per a la Vida.
 
13:00 h: Espai de diàleg "La ciutat que imaginem i la ciutat que ja estem transformant" amb Ada Colau.
 
14:30 h: Paella popular i bar obert tot el dia
 
19:00 h: "365 Dies En Comú" Acte amb intervencions d'Ada Colau i Xavi Domènech, projeccions, i música en viu amb altres artistes convidats.
 
Més informació de l'acte: https://barcelonaencomu.cat/ca/post/365-dies-en-comu

L'ANC dóna el seu ple suport a la manifestació d'aquest diumenge 29 de maig en defensa de les lleis i els drets socials aprovats pel Parlament de Catalunya i suspeses pel Tribunal Constitucional espanyol: els drets socials dels catalans, no se suspenen.

El dimecres 25 de maig, el grup promotor reuneix als 12 Ajuntaments, juntament amb l'AMC i la FCM, que van assistir a la Cimera del 3 de maig convocada pel President Puigdemont, per coordinar accions concretes en matèria de desnonaments, mobilització d'habitatges i pobresa energètica.

Volem arrencar un compromís que vagi de les paraules als fets, per això, els hi presentarem la "Proposta d'Actuacions urgents i coordinades pel dret a l'habitatge i els subministraments". Un document que recull les accions que els Ajuntaments han d'aplicar de forma coordinada, amb urgència i de forma prioritària per assegurar que el dret a l'habitatge segueixi garantint-se sense cap escletxa.

Al acabar la trobada amb el món municipal farem declaracions a premsa explicant els acords aconseguits i el calendari d'accions municipals.

Ho vam deixar molt clar el dia de la cimera, i ho seguim tenint clar avui: volem acció i no paraules! Exigim dret a l'habitatge digne!

Adjuntem l'ordre del dia de la jornada així com el document "Proposta d'Actuacions urgents i coordinades pel dret a l'habitatge i els subministraments".

Assistiran càrrecs electes i directius/tècnics d'Habitatge dels següents Ajuntaments: Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Hospitalet de Llobregat, Badalona, Terrassa, Sabadell, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Reus, Sant Cugat del Vallès.

També han confirmat la seva participació els ens municipalistes: Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació Catalana de Municipis (FCM).

Evidentment també hi assistiran representants del Grup Promotor de la ILP Habitatge Llei 24/2015 (PAH, APE i Observatori DESC), així com representants de les 12 PAH dels municipis més grans de Catalunya.


DIRECCIÓ DE LA REUNIÓ
Observatori DESC, C/Caspe, nº 43, Baixos
Barcelona

El proper 26 de juny de 2016 estem convocats de nou a les urnes per escollir el Congrés dels Diputats i per tant quines forces polítiques seran les majoritàries per al nou període, després de l’impossibilitat de conformar una majoria que donés un gir radical a les polítiques del Govern del PP tal i com s’havia expressat amb el vot majoritari de la gent.

Francesc Homs ha assegurat que si no es forma govern “serà un fracàs de la política espanyola i una oportunitat per al sistema polític català per a tirar endavant el procés”

Martes, 12 Abril 2016 13:01

Suport reivindicacions estudiantils contra LOMCE

Escrito por

La Federació d’Educació de CCOO dóna suport a les reivindicacions estudiantils contra la LOMCE i contrareformes universitàries del Govern del Partit Popular. Les mobilitzacions estan convocades els dies 13 i 14 d’abril

Fem una crida d'alerta màxima i demanem una defensa al carrer per aturar aquest atac al dret a l'habitatge
 
Avui dimarts 12 d'abril el govern en funcions de Mariano Rajoy es reuneix amb la Generalitat de Catalunya, a la comissió bilateral entre la Generalitat i l'Estat per discutir la constitucionalitat de la Llei 24/2015:la llei fruit de la ILP Habitatge, promoguda per la PAH, l'APE i l'Observatori DESC, i aprovada per unanimitat al Parlament el passat mes de juliol. El termini per recórrer la norma al Tribunal Constitucional acaba el proper dia 5 de maig. Per tant, si d'aquesta reunió no en surt una clara voluntat per mantenir-la vigent, hi ha un risc molt real que la recorrin per acord d'algun dels consells de ministres en funcions del mes d'abril i que quedi suspesa en espera de sentència.
 
El PP ha demostrat en reiterades ocasions que un dels objectius principals dels seus governs i acció parlamentària és protegir els interessos de la banca i de les grans empreses de l'oligopoli energètic per sobre dels drets fonamentals de la població. Per aconseguir-ho són capaços del que calgui. Per aquesta raó van bloquejar la ILP hipotecària estatal de la PAH al Congrés dels Diputats el 2013, i després han portat al Tribunal Constitucional, exigint-ne la suspensió, totes les normes impulsades per governs autonòmics sobre habitatge digne, com el Decret Llei 6/2013 d'Andalusia sobre la funció social de l'habitatge, la Llei foral 24/2013 de Navarra de mesures urgents per garantir el dret a l'habitatge i la Llei 3/2015 d'Habitatge del País Basc.
 
Ara, amb l'agreujant de ser un govern en funcions, i com a darrer servei del PP a la banca i a les empreses subministradores, ataquen la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. És molt probable que el PP presenti el recurs el divendres 29 d'abril, ja que acostuma a consumar aquestes decisions al consell de ministres anterior a la data límit per presentar els recursos d'inconstitucionalitat, però també podria fer-ho abans.
 
Habitualment, les reunions de la comissió bilateral no tenen transcendència pública i les lleis que molesten els grans poders fàctics es recorren el darrer dia, quan ja no hi ha temps per reaccionar. Per això hem fet pública aquesta reunió i alertem que les properes 3 setmanes són crítiques i decisives per evitar que suspenguin la primera de les lleis que ha aconseguit aprovar la PAH per acabar amb l'emergència habitacional, conjuntament amb altres organitzacions i gràcies al suport massiu de milers de persones.
 
No ens quedarem de braços creuats esperant que la suspenguin. Advertim públicament al PP que s'equivoca si pensa que tombar aquesta llei li sortirà gratis. No permetrem un cop d'estat d'un govern en funcions del PP, la banca i les subministradores a una llei que funciona, que ha vingut per quedar-s'hi i per garantir el dret a l'habitatge i als subministraments bàsics.
 
Aquesta llei va néixer al carrer i serà la gent del carrer qui la defensarà amb totes les seves energies: perquè hi ha vides en joc i no ens rendirem!
 
Fem una crida a la ciutadania i a tota la societat a defensar els drets que hem conquerit, però també fem una crida als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, on la llei va ser aprovada per unanimitat, i als del Congrés dels Diputats a defensar públicament la llei 24/2015 i a legislar a nivell estatal "las 5 de la PAH" de manera immediata. En els propers dies presentarem una campanya pública contra aquest atac i demanarem a la societat en ple que li doni suport i s'hi adhereixi.
 
Així mateix, anunciem accions contundents i continuades contra el PP i tots aquells partits que es posicionin al seu costat, contra aquells que ataquen els nostres drets. Sabem que assenyalar els responsables, siguin bancs, subministradores, governs o partits, fa molt de mal a la seva imatge, especialment en època preelectoral o electoral.
 
Per últim, convoquem la ciutadania a concentrar-se davant les seus del PP a tot l'estat el proper dilluns 18 d'abril a les 18.30h.
 
Semblava impossible canviar les lleis injustes, però ho vam aconseguir. Ara evitarem que tombin la "Llei catalana contra l'emergència habitacional" i forçarem l'extensió d'aquests drets a la resta de la ciutadania de l'estat.
 
Tothom a defensar la nostra llei! #AvuiEsPot #PPatacaILP

El dimecres 9 de desembre del 2015 el ple de Vic va aprovar una moció de suport a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya (coneguda com a “declaració del 9N”), amb 16 vots a favor, 4 abstencions i només un vot en contra.
A partir del dimecres 30 de març del 2016, per primera vegada des que va començar l’anomenada Transició, un càrrec electe és investigat oficialment per un delicte d’incitació a la sedició. L’actual jutge de l’Audiència Nacional espanyola Ismael Moreno (expolicia franquista) va acceptar la petició del fiscal d’imputar Joan Coma i Roura, regidor del grup municipal Capgirem Vic-CUP-PA a l’Ajuntament de Vic, a qui li poden demanar fins a vuit anys de presó. L’embat d’un estat que té fòbia a la democràcia ja s’ha posat en marxa. Aquest cop, en forma de persecució judicial a l’expressió independentista i als drets civils més bàsics, com la llibertat d’expressió.

Per tot això, a través del Moviment 30_03, sorgit de la voluntat ciutadana,

EXIGIM que s’aturi aquest procés judicial contra un dels nostres representants elegit democràticament, el qual, en funció de la seva llibertat d’expressió, ha manifestat unes opinions i conviccions, absolutament democràtiques i legítimes, amb les quals s’havia presentat a les eleccions i gràcies a les quals havia obtingut representació.

DENUNCIEM l’obsessió, l’abús i la desproporció amb què es comporta l’actual govern espanyol, sota l’escut dels tribunals, portant a judici unes idees i volent-les reprimir de forma desmesurada i il·legal, fet que impedeix un mínim funcionament democràtic respectant la llibertat de la ciutadania, independentment de les seves idees i pensament polític.

ACUSEM la força antidemocràtica present a l’ajuntament de Vic de connivència amb tot l’aparell repressiu de l’Estat, per tal de desmuntar la nostra convivència democràtica i pacífica.

DEFENSEM LA DEMOCRÀCIA amb la convicció que quan s’ataca un càrrec elegit democràticament en l’exercici de la seva representació, s’està atacant directament la ciutadania i el conjunt de càrrecs electes. En definitiva, significa un pas enrere en la qualitat democràtica de la nostra societat.

MOSTREM LA SOLIDARITAT envers qualsevol càrrec electe de qualsevol institució del país, com ja ha passat amb l’anterior president de la Generalitat i alguns consellers, i amb qualsevol altra persona que es trobi o es pugui trobar, en endavant, en la mateixa situació que el nostre regidor Joan Coma i Roura. Alhora, fem palesa la nostra voluntat de mobilització davant de qualsevol atac que es produeixi arreu, vetllant sempre per l’aprofundiment de la democràcia i el respecte als drets de la ciutadania.

RECLAMEM DE L’ADMINISTRACIÓ PÚBLICA CATALANA, començant per la Generalitat i seguint pels ajuntaments, que assegurin la cobertura política, legal i econòmica de les persones encausades, de manera que aquestes tinguin garantit el suport a qualsevol decisió pacífica que puguin prendre en relació amb la seva situació, inclosa la desobediència a les lleis injustes.

Per tal de respondre a aquesta ofensiva sense precedents, convoquem una manifestació dissabte 16 d’abril del 2016 a les 6 de la tarda a Vic. Ara és l’hora que mostrem el rebuig a l’ofensiva judicial a l’independentisme i els drets civils. Sortim al carrer sense por, lluitant per les llibertats democràtiques. Convidem tothom, tant a nivell individual com col·lectiu, a adherir-se a aquest manifest i participar de les diferents accions de suport que s’organitzaran fins que les instàncies judicials de l’Estat espanyol deixin en pau qualsevol dels nostres càrrecs electes perseguits per aquests fets.

Com va dir en Joan Coma i Roura al ple de la seva imputació, «per esdevenir lliures, hem de practicar la llibertat constantment».

Per les llibertats, ni un pas enrere!

Martes, 09 Febrero 2016 11:52

CCOO reclama més inversions a Rodalies Renfe

Escrito por

El caos que està vivint avui, un dia més, el servei de Rodalies de Renfe a Barcelona és una expressió de les patologies que CCOO, entre altres organitzacions, ha estat denunciant des de fa anys, sense que sigui perceptible cap avenç substancial cap a la solució.

Página 1 de 9

BARCELONA

Nueve detenidos en Barcelona por su presunta relación con atentados en Bélgica y Francia

Nueve detenidos en Barcelona por su presunta relación con atentados en Bélgica y Francia

Los Mossos d'Esquadra han detenido a nueve personas en Barcelona y varios municipios de su área metropolitana en una operación antiyihadista desplegada a primera hora de este martes. Varios de los arrestados podrían haber participado en atentados en países europeos como Bélgica y Francia. 

Fuerte presencia política y diplomática en Barcelona en la presentación de 23º Festival de Músicas Sagradas del Mundo en Fès, Marruecos

Hoy el día 6 de abril , ​​en la Sala Pedro Moragas del Born Centro Cultural de Barcelona, La fundación Ibn Battuta Barcelona, ha puesto en marcha la 23 ª edición del festival de Fez de las Músicas Sagradas del Mundo.

Tres hombres detenidos hoy por sus supuestos vínculos con ISIS

Tres hombres fueron detenidos hoy el miércoles por la mañana por sus supuestos vínculos con el llamado Estado Islámico en dos operaciones separadas contra el terrorismo  en Barcelona y Valencia.

[Video] Barcelona: Esta es la reacción de los españoles ante una situación de racismo

La Federación SOS Racismo realizó este video para evidenciar la situación de rechazo “que sufren muchas de las personas que viven en nuestro país y hacer un llamamiento a la ciudadanía a implicarse en su erradicación”, indicó la entidad en su página web. En las imágenes se observa cuando una mujer (quien en realidad es una actriz) invita a las personas que transitan por la calle a inscribirse en un sorteo para ganar unas noches de spa en un hotel.

Galeria de Fotos

Concentración en protesta por la muerte de Mohsin Fikri

Concentración en protesta por la muerte de Mohsin Fikri Concentración en protesta por la muerte de Mohsin Fikri Concentración en protesta por la muerte de Mohsin Fikri

Manifestación en Barcelona por el Día Mundial de las Personas Refugiadas

Manifestación en Barcelona por el Día Mundial de las Personas Refugiadas Manifestación en Barcelona por el Día Mundial de las Personas Refugiadas Manifestación en Barcelona por el Día Mundial de las Personas Refugiadas

Acto de final de curso de las clases de árabe de ASCAF (28/05/16)

Acto de final de curso de las clases de árabe de ASCAF (28/05/16) Acto de final de curso de las clases de árabe de ASCAF (28/05/16) Acto de final de curso de las clases de árabe de ASCAF (28/05/16)

Expedición catalana en el 22º Festival de Músicas Sagradas del Mundo de Fès

Expedición catalana en el 22º Festival de Músicas Sagradas del Mundo de Fès Expedición catalana en el 22º Festival de Músicas Sagradas del Mundo de Fès Expedición catalana en el 22º Festival de Músicas Sagradas del Mundo de Fès