Lunes, 06 Marzo 2017 11:28

Les exportacions catalanes d’alta tecnologia augmenten un 8,9% l’any 2016 Destacado

Escrito por 
Valora este artículo
(1 Voto)

Catalunya ha exportat productes industrials d’alt contingut tecnològic per valor de 6.713,8 milions d’euros l’any 2016, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta xifra és la més elevada registrada a Catalunya i representa un augment del 8,9% respecte de l’any anterior. Les vendes de productes d’alt contingut tecnològic de l’any 2016 a Catalunya representen el 30,2% del total d’Espanya.

 

En conjunt, Catalunya ha exportat productes industrials per valor de 61.951,7 milions d’euros, xifra que representa un augment del 2,5% respecte a l’any anterior. Les exportacions de productes d’alt contingut tecnològic són les que més han augmentat (8,9%) i ho han fet impulsades per dos factors: d’una banda, per les vendes de productes farmacèutics, que han augmentat un 7,5% i que representen pràcticament tres quartes parts de les vendes d’alt contingut tecnològic; d’altra banda, per l’augment del 13,7% de les vendes de productes informàtics, electrònics i òptics. L’increment de les vendes a la Unió Europea (14,2%) ha estat molt superior que les destinades a la resta del món (3,8%). Les vendes dels productes industrials de nivell mitjà alt, amb un valor acumulat de 30.725,9 milions d’euros, han augmentat un 2,5% respecte del 2015.

Aquesta dada s’explica per l’augment de les vendes dins de la Unió Europea (4,4%), ja que les exportacions a la resta del món han disminuït un 1,6%. Per grups de productes, les vendes de materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles han augmentat un 4,8%, mentre que les de productes químics han disminuït un 1,6%.

Els productes industrials de nivell tecnològic mitjà baix han assolit un valor de 7.982,6 milions d’euros, xifra que representa una disminució de l’1,4% en relació amb el 2015. Per àrees geogràfiques, les vendes a la Unió Europea han crescut un 1,9%, mentre que les destinades a la resta del món han disminuït un 8,1%. Les vendes dels productes de nivell tecnològic baix, amb un valor de 16.529,4 milions d’euros, han augmentat un 2,1% anual.

Per àrees geogràfiques, les exportacions d’aquest nivell a la Unió Europea han crescut un 0,9% i les vendes a la resta del món, un 4,5%. Les importacions de productes industrials han augmentat un 4,2% l’any 2016 Catalunya ha importat productes industrials per valor de 71.187,0 milions d’euros l’any 2016, xifra que representa un augment del 4,2% respecte de l’any anterior. Per nivells tecnològics, totes les importacions han augmentat, excepte les del nivell tecnològic mitjà baix (-4,0% interanual).

Les importacions de nivell mitjà alt han augmentat un 7,0% interanual; les de nivell alt, un 3,9%, i les de nivell baix, un 3,7%. Per àrees geogràfiques, destaca l’increment del 12% de les compres de productes de nivell tecnològic mitjà alt a la resta del món. Al quart trimestre les exportacions d’alta tecnologia augmenten un 6,4% interanual Catalunya ha exportat productes industrials per valor de 15.732,2 milions d’euros al quart trimestre del 2016, xifra que representa un creixement interanual de l’1,7%. Les vendes de productes d’alt contingut tecnològic són les que més han augmentat al quart trimestre (6,4%), seguides de les dels productes de nivell tecnològic mitjà alt (3,8%).

En canvi, les vendes de productes de nivell tecnològic mitjà baix han disminuït un 2,6% i les de nivell baix, un 1,6%. El valor de les importacions del quart trimestre ha estat de 18.128,9 milions d’euros, amb un augment interanual del 4,6%. Tots els nivells tecnològics han augmentat les compres a l’estranger: el nivell tecnològic alt ha augmentat un 11,3% interanual; el nivell baix, un 5,0%; el nivell mitjà alt, un 3,2%; i el mitjà baix, un 2,1%.

Classificació dels productes industrials segons nivell tecnològic (R+D).

Eurostat Alt: Productes farmacèutics; Productes informàtics, electrònics i òptics; Aeronaus i naus espacials. Mitjà alt: Productes químics; Armes i municions; Materials i equips elèctrics; maquinària i vehicles; Altres materials de transport; Instruments i subministraments mèdics i odontològics. Mitjà baix: Serveis de reproducció de material enregistrat; Coc i productes de refinació del petroli; Cautxú i matèries plàstiques, Productes minerals no metàl·lics i metal·lúrgia; Productes metàl·lics; Vaixells i embarcacions; Serveis de reparació i instal·lació de maquinària i equips. Baix: Productes alimentaris, tèxtils, cuir i calçat, fusta i paper; Serveis d'impressió i serveis que s'hi relacionen; Mobles; Altres productes manufacturats.

Inicia sesión para enviar comentarios

BARCELONA

Humillación a las mujeres de la mezquita de vilafranca del penedes en presencia de la regidora de igualdad

Humillación a las mujeres de la mezquita de vilafranca del penedes en presencia de la regidora de igualdad

Es la hora del Iftar (romper el ayuno para los musulmanes) en cualquier mezquita. Un grupo de mujeres vestidas de negro y sentadas  en un rincón del templo. Situadas a unos 20 metros de una mesa donde se sientan los hombres de la mezquita y sus atuendos blancos. Esta imagen no está tomada en Kandahar, ni tampoco en una mezquita radical en los barrios de Raqaa, donde la mujer solo sirve para parir y servir a su amo (esposo). Sino que los hechos ocurrieron en la nueva mezquita de Vilafranca del Penedès, en Catalunya. Este fue un acto presidido por personas influyentes en la Generalitat  de Catalunya y la mismísima Presidenta del Consejo Municipal de Solidaridad y Cooperación y el Consejo Municipal para la Igualdad.

Manifestación en Barcelona para reclamar la liberación de los presos detenidos en el Rif, Marruecos

Libertad para los detenidos, sanidad, educación y trabajo han sido las palabras repetidas por varios de los manifestantes entrevistados esta tarde por Infotalqual.com durante la manifestación convocada en Plaza Catalunya por la Comisión Catalana de Solidaridad con el Pueblo Rifeño. “Estamos pidiendo tres cosas tan básicas como universidades, hospitales y trabajo para los jóvenes”, explica una mujer que ha acudido a la manifestación con sus niños.

Marruecos 28 detenidos en la ciudad de Al-Hoceima y convocada una concentración de apoyo en Barcelona

La asociación marroquí de derechos humanos y el foro de derechos humanos del norte de Marruecos ha confirmado hoy la detención de Al menos veinte ocho personas en Alhucemas en relación a la captura fallida del líder del Movimiento Popular Rifeño Hirak , Nasser Zafzazi. Se les acusa de sendos delitos de “atentar contra la seguridad del Estado” y “recibir fondos del extranjero”, según un comunicado de la oficina del Procurador del Rey (Fiscal).

Exclusiva: Un canal de televisión árabe, pro el general Hafter, quiere retransmitir desde el Parc Audiovisual de Terrassa

El canal árabe 218 quiere instalarse y retransmitir desde los platos del Parc Audiovisual de Catalunya situado en la ciudad de Terrassa a unos 35 kilómetros de Barcelona.

La Revista