Lunes, 06 Marzo 2017 11:28

Les exportacions catalanes d’alta tecnologia augmenten un 8,9% l’any 2016 Destacado

Escrito por 
Valora este artículo
(1 Voto)

Catalunya ha exportat productes industrials d’alt contingut tecnològic per valor de 6.713,8 milions d’euros l’any 2016, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta xifra és la més elevada registrada a Catalunya i representa un augment del 8,9% respecte de l’any anterior. Les vendes de productes d’alt contingut tecnològic de l’any 2016 a Catalunya representen el 30,2% del total d’Espanya.

 

En conjunt, Catalunya ha exportat productes industrials per valor de 61.951,7 milions d’euros, xifra que representa un augment del 2,5% respecte a l’any anterior. Les exportacions de productes d’alt contingut tecnològic són les que més han augmentat (8,9%) i ho han fet impulsades per dos factors: d’una banda, per les vendes de productes farmacèutics, que han augmentat un 7,5% i que representen pràcticament tres quartes parts de les vendes d’alt contingut tecnològic; d’altra banda, per l’augment del 13,7% de les vendes de productes informàtics, electrònics i òptics. L’increment de les vendes a la Unió Europea (14,2%) ha estat molt superior que les destinades a la resta del món (3,8%). Les vendes dels productes industrials de nivell mitjà alt, amb un valor acumulat de 30.725,9 milions d’euros, han augmentat un 2,5% respecte del 2015.

Aquesta dada s’explica per l’augment de les vendes dins de la Unió Europea (4,4%), ja que les exportacions a la resta del món han disminuït un 1,6%. Per grups de productes, les vendes de materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles han augmentat un 4,8%, mentre que les de productes químics han disminuït un 1,6%.

Els productes industrials de nivell tecnològic mitjà baix han assolit un valor de 7.982,6 milions d’euros, xifra que representa una disminució de l’1,4% en relació amb el 2015. Per àrees geogràfiques, les vendes a la Unió Europea han crescut un 1,9%, mentre que les destinades a la resta del món han disminuït un 8,1%. Les vendes dels productes de nivell tecnològic baix, amb un valor de 16.529,4 milions d’euros, han augmentat un 2,1% anual.

Per àrees geogràfiques, les exportacions d’aquest nivell a la Unió Europea han crescut un 0,9% i les vendes a la resta del món, un 4,5%. Les importacions de productes industrials han augmentat un 4,2% l’any 2016 Catalunya ha importat productes industrials per valor de 71.187,0 milions d’euros l’any 2016, xifra que representa un augment del 4,2% respecte de l’any anterior. Per nivells tecnològics, totes les importacions han augmentat, excepte les del nivell tecnològic mitjà baix (-4,0% interanual).

Les importacions de nivell mitjà alt han augmentat un 7,0% interanual; les de nivell alt, un 3,9%, i les de nivell baix, un 3,7%. Per àrees geogràfiques, destaca l’increment del 12% de les compres de productes de nivell tecnològic mitjà alt a la resta del món. Al quart trimestre les exportacions d’alta tecnologia augmenten un 6,4% interanual Catalunya ha exportat productes industrials per valor de 15.732,2 milions d’euros al quart trimestre del 2016, xifra que representa un creixement interanual de l’1,7%. Les vendes de productes d’alt contingut tecnològic són les que més han augmentat al quart trimestre (6,4%), seguides de les dels productes de nivell tecnològic mitjà alt (3,8%).

En canvi, les vendes de productes de nivell tecnològic mitjà baix han disminuït un 2,6% i les de nivell baix, un 1,6%. El valor de les importacions del quart trimestre ha estat de 18.128,9 milions d’euros, amb un augment interanual del 4,6%. Tots els nivells tecnològics han augmentat les compres a l’estranger: el nivell tecnològic alt ha augmentat un 11,3% interanual; el nivell baix, un 5,0%; el nivell mitjà alt, un 3,2%; i el mitjà baix, un 2,1%.

Classificació dels productes industrials segons nivell tecnològic (R+D).

Eurostat Alt: Productes farmacèutics; Productes informàtics, electrònics i òptics; Aeronaus i naus espacials. Mitjà alt: Productes químics; Armes i municions; Materials i equips elèctrics; maquinària i vehicles; Altres materials de transport; Instruments i subministraments mèdics i odontològics. Mitjà baix: Serveis de reproducció de material enregistrat; Coc i productes de refinació del petroli; Cautxú i matèries plàstiques, Productes minerals no metàl·lics i metal·lúrgia; Productes metàl·lics; Vaixells i embarcacions; Serveis de reparació i instal·lació de maquinària i equips. Baix: Productes alimentaris, tèxtils, cuir i calçat, fusta i paper; Serveis d'impressió i serveis que s'hi relacionen; Mobles; Altres productes manufacturats.

Inicia sesión para enviar comentarios

BARCELONA

 Activistas del Hirak Rif inician una huelga de hambre frente al consulado de Marruecos en Barcelona

 Activistas del Hirak Rif inician una huelga de hambre frente al consulado de Marruecos en Barcelona

 Dos activistas rifeños han elegido celebrar el dia internacional de la mujer  iniciando una huelga de hambre de tres días delante del Consulado del reino de Marruecos en Barcelona.

Contrarrestar la islamofobia desde los medios de comunicación

La necesidad de desarrollar un discurso comunicativo que incluya la diversidad cultural y evite los estereotipos –especialmente sobre las mujeres- ha llevado a distintas entidades y colectivos a tejer una red asociativa para difundir conocimientos. 

 En tierra perdida: los menores marroquíes que nadie quiere ver

  Jóvenes marroquíes menores de edad que llegan a Barcelona arriesgando sus vidas se encuentran enzarzados en una disputa entre una administración pública colapsada y colectivos de vecinos fastidiados por el alboroto que causan en los pisos tutelados

Entidades de Barcelona trabajan en Ginebra para formalizar la Alianza Internacional para la Paz y el Desarrollo

Aprovechando la 37a edición del Consejo de Derechos Humanos de las Naciones Unidas, InfoTalQual, Darna, CISEG y Arrels i Branques participan también esta semana en Ginebra en el establecimiento de una alianza para promover un desarrollo pacifista interregional

La Revista